CE-merkintä

Mikä on CE-merkintä?

CE liittyy julkilausumassa valmistajan ilmoitus, että tuote täyttää peruskriteerit Euroopan unionin - esimerkiksi EMC-direktiivin - osalta turvallisuuden, ympäristön ja käyttäjän terveydelle. Tämä toteamus on näkyvästi edustettuna tuotteen CE-merkintä.

Riskeihin, joidenkin tuoteryhmien valmistajan selvitys on vahvistanut suorittamalla tutkimuksia riippumaton kolmas osapuoli, ns ilmoitettu laitos. Jos on noudatettava kaikkia sovellettavia perusteita määrätään Euroopan standardin kyseisen tuotteen, niin on laillinen "oletus yhdenmukaisuudesta vaatimuksen peräisin direktiivistä." Testi tekee riippumaton kolmas osapuoli pohjalta vallitsevan eurooppalaisten standardien vahvistaa, että oletus vaatimustenmukaisuudesta. Sen lisäksi, että se voi myös olla pakollista noudattamatta useita direktiivejä ja siten erilaiset eurooppalaiset standardit - esimerkiksi yhdistelmä EMC-direktiivin ja pienjännitedirektiivin.

CE
CE-merkintä

CE-merkintä

  • CE-merkintä koostuu kirjaimista 'CE' tarkka osuus.
  • Jos CE-merkintää pienennetään tai suurennetaan, on noudatettava.
  • Jos laitteeseen sovelletaan muita direktiivejä, jotka kattavat muita näkökohtia ja joissa säädetään myös CE-merkinnän merkintä osoittaa, että laitteiden oletetaan täyttävän näiden direktiivien.
  • Jos kuitenkin yhdessä tai useammassa näistä direktiiveistä annetaan valmistajalle siirtymäkauden aikana vapaus valita sovellettava järjestelmä, CE-merkintä osoittaa ainoastaan ​​direktiivien joita valmistaja. Tällöin tiedot sovellettavien direktiivien on annettava asiakirjoihin, ilmoituksiin tai ohjeisiin direktiiveissä, laitteiden mukana.
  • Eri osien CE-merkinnän on oltava selvästi samankorkuisia, joka ei voi olla pienempi kuin 5 mm.

 

Haluaisitko...