EMI-suojaus teoria ja sovellukset

Selkeä tarina koteloinnin erilaisissa sovelluksissa

esittely

Nykyään jokainen yritys elektroniikkateollisuudessa joutuu CE / EMI vaatimuksiin. Käyttö elektronisten laitteiden kasvaa, koska on altistuminen laajalla taajuusalueella. Säteily ja koskemattomuus on otettava huomioon varhaisessa vaiheessa uusien tuotteiden kehittämiseen. Monissa tapauksissa EMI ongelmia ei voida ratkaista PCB tasolla yksin ja sen sijaan, kotelot ja kaapelit on suojattu hyvin.

Oikeudelliset vaatimukset ja muista syistä soveltaa koteloinnin

Suojaus on nopea tapa lakivaatimusten elinten antamat kuten CE tai FCC tai estämään sähkömagneettista häiriötä. Meidän suojaukset ovat kustannustehokkaita, koska ne eivät vaadi aikaa vievää kehitystä ennen kuin voit noudattaa EMI vaatimuksiin. Suojaus on tyypillisesti käytetään kotelot eristämiseksi sähkölaitteiden sisällä niitä ulkoisilta vaikutuksilta ja kaapeleiden eristämiseksi johdot ympäristöstä, jonka läpi kaapeli kulkee. Jos yritys aikoo tuote saada nopeasti markkinoille tuloa, mutta päästöt ylitä sallittuja rajoja, helposti soveltaa suojauksiin ovat yleisesti käytetty ratkaisu. Suojauksiin voidaan käyttää laitteita, joilla on korkea säteilyä tai herkkyys tasoja, tai tuotteille, joissa nämä tasot eivät ole tiedossa etukäteen, kuten moduulikoteloita. Suojauksiin käytetään käsiteltäessä herkkiä mittauksia, jotka voivat vaikuttaa ympäristön aloilla. Suojaus on ilmeisesti laajalle levinnyt ilmiö ja välttämättömyys elektroniikkateollisuudessa vastaamaan tämän päivän päästönormit.

Näkökohdat otettaisiin huomioon suunnittelussa suojatut

Materiaalit ja korroosio

Halvin materiaalit sähkömagneettinen suojaus on galvanoitu teräs ja alumiini. Nykyisin arviolta 90% kaikista kaapit ja kotelot niistä tehdyt. Tästä syystä olemme kehittäneet erityisiä materiaalia, 6800 sarjan Amucor Shield . Amucor on yhteensopiva sekä galvanoitu teräs ja alumiini. Kun materiaalia käytetään syövyttävässä ilmakehässä, se on parempi estää sitä pääsemästä kosketukseen ruostumaton teräs, messinki tai alumiini kromaatti kerros (alocrom 1200).

Korroosiosuojaus on erittäin tärkeää sovellusten lähellä merta (johtuen suola) ja ulkokäyttöön. On myös tärkeää, että tiivistemateriaali on yhteensopiva materiaalin rakenteen / kotelon käytät. Ilmaiseksi neuvoja ja suora tuki: soita +31 (0) 78-6131366 tai sähköpostitse [email protected] .

Paksuus kotelon materiaalin

Paksuus 0,1 mm pitäisi riittää tehokkaasti suojata taajuuksista yli 1 MHz. Alemmilla taajuuksilla, kuten 30 kHz, ja vähemmän, yksi on käyttää materiaaleja, joilla on hyvä magneettinen johtavuus (sekä sähkönjohtavuus kun käsitellään pyörrevirtoja) ja paksumpi materiaali voi olla tarpeen.

EMP sotilaallinen bunkkeri esimerkiksi on valmistettu materiaalista, joka on 6 mm paksu. Nämä polttoaineet kilpi taajuudet 10 kHz, jonka vaimennus on 80 dB. Jos suojaavalla taajuuksilla noin 50 Hz tarvitaan rajoittamaan vaikutteita muuntaja (joka voi aiheuttaa terveysriskejä tai vaikuttaa käyttöjärjestelmän koneiden), sitten käyttämällä tiheää metallikerrosta ja erityisen materiaalia kutsutaan Mu-ferro tulisi harkita (ks Magneettinen suojaus ). Lisätietoja kilpi, katso https://www.faradaycages.com .

Estää aukkojen kotelot

Erityisesti taajuuksilla yli 5 kHz: n, on tärkeää estää aukkoja kotelon. Korkeat taajuudet vaihtelevat välillä 100 MHz ja 40 GHz: n ovat hyvin herkkiä pienille aukkoja kotelon. Mitä korkeampi taajuus, sitä enemmän huomiota tulisi kiinnittää estämiseksi reikiä ja aukkoja kilpi. Siellä pehmeä ja joustava tiivisteet kuvaan. Tiivisteen ei pitäisi antaa vain korkea johtavuus, mutta myös jatkuva sähköisen kosketuksen kotelon conjuction pienellä puristusvoimalla.

Välimatka helat, lukot ja saranat

Olemme suunnitelleet erityisiä joustavia tiivisteitä kuten erittäin pehmeä Shield ja V-muotoinen tiivisteet . Nämä tiivisteet estää taipumisen välillä kiinnityspisteet ja saranoiden. Ne ovat kustannustehokas ratkaisu, koska mitään perusteellisia muutoksia kotelon on tehtävä, ja ei tarvita ylimääräisiä kiinnikkeitä.

Jotta saat käsityksen siitä, millaisia ​​tiivisteen sopisi hakemuksesi, asiantuntijamme mielellään vastaan ​​piirustus (mieluiten mittoineen, tarvittava määrä, materiaalit kotelon ja osoitus jäykkyys Kotelon materiaali). Meillä on laaja kokemus kaikenlaisia ​​suojaus sovellusten ja usein nähdä yli 50 malleja päivittäin. Asiantuntijamme voi auttaa valitsemaan oikea tyyppi tiivisteen kaikkiin käyttötarkoituksiin ja neuvot on maksutonta.

Voimme tuottaa myös tiivisteitä tahansa haluttu määrä, onko se vain yksi tiiviste tai tuhat, ja kaikki tiivisteet voidaan tehdä oman vaatimukset.

Voit lähettää piirustuksen faksilla (+31 (0) 78-614 9585) tai sähköpostitse [email protected] .

galvaaninen korroosio

Johtavan kerroksen ulkopuolella tiivisteen on oltava samassa galvaaninen alueella kuin rakennusmateriaalien, jotta galvaanisen korroosion estämiseksi, jotka heikentäisivät sähkönjohtavuuden rakenteen sisällä. Tämä vähentäisi suojaus suorituskykyä. Yleisesti käytetty kriteerit: ei enemmän kuin 0,3 volttia vaativiin olosuhteisiin (suola spray / sään) ja enintään 0,5 volttia sisäolosuhteissa (sisätiloissa, jossa on vain suolaton tiivistymistä).

Kuvaaja osoittaa, mikä tiiviste materiaali on sopivin tietylle kotelon materiaali
Ympäristöohjelma:
Ilmaisee, joka tiivistemateriaali on sopivin mille tahansa kotelon materiaali
Metalliritilää ja esimerkkejä kotelot
Kun haluat EMI suojata alumiinikotelossa, suosittelemme 6800 -sarjan Amucor koteloinnin tiivisteet
Alumiini kotelot:
Kun alumiinirunko on EMI-suojattu, suosittelemme 6800 -sarjan Amucor suojavaippojen .
Kotelo ruostumatonta terästä
Ruostumaton teräs kotelot:
Kun ruostumatonta terästä kotelo on EMI-suojattu, suosittelemme 6800 -sarjan Amucor suojavaippojen tai joissakin tapauksissa 7400-sarja Ultra pehmeä kilpi .
Metallitelineisiin:
EMI suojaus metalli telineeseen suosittelemme 6800 -sarjan Amucor suojavaippojen tai joissakin tapauksissa 7400-sarja Ultra pehmeä kilpi . Suojata tuuletusaukkojen (tuuletusaukot), suosittelemme 9500 -sarjan Honeycomb ilmanvaihto paneelit . Suojata lasia kaappiin, suosittelemme käyttöä 9000 Mesh folio .

Jotta saadaan kosketuspinnan samassa galvaaninen alueella kuin johtavan peitteen tiivisteiden, joka on johtava teippi , jossa on johtava itseliimautuva takana voidaan soveltaa. Jos kotelo on maalattava, nauha voidaan varustaa suojauksella nauha on hieman pienempi leveys (maali peittää johtava teippi pitkin sen reunoja, jotka inproves liimaus ja korroosionkestävyys) (Fig. 1).

EMI nauha ja maalarinteippiä
Kuvio 1. EMI nauha ja liimanauhaa

Toinen tapa välttää galvaanista korroosiota on estämällä syövyttävä ympäristövaikutuksia pääsemästä EMI-suojaus tiiviste, esimerkiksi tiivisteen avulla, joka yhdistää veden tiivisteen EMI-suojaus (kuva 2).

7300-sarja EMC / IP-tiivisteet, vesi tiiviste EMI-tiivisteet kierretään sovelluksia, kuten paneelit, näytöt ja ikkunat 7300-sarja EMC / IP-tiivisteet, vesi tiiviste EMI-tiivisteet kierretään sovelluksia, kuten paneelit, näytöt ja ikkunat
Kuvio 2. 7300 sarja EMC / IP-tiivisteet , vesi-tiiviste EMI-tiivisteet kierretään sovelluksia, kuten paneelit, näytöt ja ikkunat

Jotkut valmistajat EMI-suojaus tiivisteitä käyttää kerrosta, jotka sisältävät hiiltä ulkopuolella tiivisteen korroosion estämiseksi. Valitettavasti nämä hiili-kerrokseksi tiivisteet eivät ole galvaanisesti yhteensopivia monien yleisesti käytettyjen rakennusmateriaalien, joka johtaa korroosion kosketuspintojen rakentamista. EMI-suojaus tiivisteet johtavalla kerroksella vahvistetusta Amucor® folio, toisaalta, ovat yhteensopivia materiaaleja, kuten sinkitty teräs ja alumiini, ja se thererfore galvaanisen korroosion estämiseksi.

EMI ja taajuudet

Sähkömagneettisia häiriöitä voidaan siirtää säteilyllä ja / tai johtuminen. Johtuminen tärkeä rooli taajuuksilla alle 30 MHz. Estää ei-toivotut vaikutteita alemmilla taajuuksilla, kaapelit ja kotelot on suojattava magneettisesti johtavaa materiaalia. Mitä matalampi taajuus, sitä paksumpi suojaus on oltava.

Korkeiden taajuuksien (HF suojaus> 40 MHz), vain hyvin ohut kerros erittäin johtavaa materiaalia riittää.

Käytä tiivisteet aukkojen välttämiseksi

Korkeampi taajuus, sitä lyhyempi aallonpituus. Tämä johtaa vähenemiseen hyväksyttävän raon mitat taajuuksia kasvu. Toisin sanoen: ovet, paneelit ja muut osat on kytketty sähköisesti, puolelta (ilman aukkoja). Helpoin tapa tehdä tämä on avulla meidän erittäin johtava EMI-suojaus tiivisteitä . Useimmat näistä tiivisteet ovat tarrapohjaisia ​​helppo asentaa.

vältetään tauot
Kuvio 3. välttää puutteet, kuten nämä, kun on kyse korkeammilla taajuuksilla

Valita sopiva tiiviste, useita seikkoja on otettava huomioon:

  • jäykkyys rakentamisen
  • välinen etäisyys kiinnikkeet
  • valmistusmateriaalien
  • onko rakentaminen on openened ja suljetaan usein - kiinteä sovellus vs. sovellus saranoilla

Jäykkyys tiivisteen riippuu jäykkyydestä rakentamiseen ja etäisyys kiinnikkeet. Jos tiiviste on liian jäykkä, ovi, kansi tai paneeli taipuu, joka aiheuttaa aukkoja pikemmin kuin estävät heitä (Fig. 3). Erityisesti ovien, useita erilaisia ​​tiivisteitä on kehitetty, jotka yhdistävät erittäin suuri puristus valikoima alhaisen sulkeminen ja korkea johtavuus. Näitä tiivisteitä voidaan käyttää useimmissa tilanteissa, ilman tarvetta muuttaa rakentamista. Tiiviste valinta kaaviossa voi olla hyödyllinen määritettäessä sopiva tiiviste materiaalia.

Alustava tiiviste valinta graafinen
Yleinen tiiviste valinta kuvaajan

Suojaus ovet ja kannet

Suojausjärjestelmien ovet ja kannet, on tärkeää käyttää tiivisteen oikean sietokykyä. Kun tiiviste on liian jäykkä, kansi tai ovi voi vääristyä, mikä pienet raot sillä seurauksella, että kotelo menettää sen kyky suojata päässä korkeampia taajuuksia. Virheetön välisen kosketuksen oven (ja muut aukot) ja loput kotelo on ratkaisevan tärkeää säilyttää suojauksen korkeammilla taajuuksilla.

Alla on joitakin esimerkkejä rakenteiden EMI tiivisteitä. Kukin rakenne vaatii oikeanlaista EMI tiiviste.

Tiiviste puiset ovet
Puiset ovet johtavalla suojalevy, pehmeä tiiviste, esimerkiksi 7400-sarja Ultra pehmeä kilpi , käytetään yleensä pitämään suojauksen.
Tiivisteet metalli-ovet
Johtaville metalli- Faradayn häkki n ovelle, 8700 sarja V-muotoinen tiiviste tai 2000 -sarjan Be-Cu fingerstrip on yleisimmin käytetty.
tiivisteet ruuvattu kansientiivisteet ruuvattu kansien
7000 sarja Standard suojus käytetään yleensä ruuvattu kannet.
Jatkuva tiiviste on leikattu muodostamaan kulmatKulma jatkuvan tiivisteenjatkuva tiiviste
Kun EMI-tiiviste on oltava jatkuvaa, olemme kehittäneet 8000-sarjan Endless tiiviste .
Tämä tiiviste voidaan myös varustaa vesilukko ( 7300 EMC / IP-tiivisteet ).
O-profiili vesitiiviin tiivisteen
Jossa suhteellisen pieni ja vesitiivis tiiviste on tarpeen, voimme toimittaa 5750 Sähköä johtava kumi O-profiileja .
Antava räätälöityjä tiivisteAntava räätälöityjä tiivisteAntava räätälöityjä tiivisteAntava räätälöityjä tiiviste
Poikkeuksellisia sovelluksia, voimme tuottaa mittatilaustyönä tiivisteet ( 8800-sarja Räätälöidyt EMC / EMI tiivisteet ) minkä tahansa muotoinen, koko ja dimensio.

Näyttää / windows suojaus

Paitsi yhteyksiä rakennus- osien lisäksi näytöt ja ilmaa paneelit on suojattu. Näytöt voidaan varustaa sputterointikerroksen läpinäkyvä johtava pinnoite HF suojaus (> 30 MHz, Fig. 4) tai sakko metalliviiralla korkealaatuista alempi taajuus suojaus (Fig. 5). Läpinäkyvä johtava pinnoite on toimitetaan folio (helppo taivuttaa ja liimata ikkuna), lasi (vakionäkymään) tai muita materiaaleja (raskaiden varten). Muiden ikkunat ja näytöt, kuten lanka-silmukkaverkkoja ikkunat, klikkaa tästä . Jos sinulla on olemassa oleva näyttö / ikkunat ja haluaisit saada ne päällystetty katodipölyynnyksellä johtavalla kerroksella, ota yhteyttä ja me tutkimme mahdollisuuksia.

Suojaus näytöistä on yhteyttä suojaus kotelon taata optimaalinen vaimennus. Tämä voidaan tehdä tiivisteen avulla tai metallinauhasta johtavalla itseliimautuva.

EMI suojattu ikkuna on päällystetty johtavalla kerroksella
Kuva. 4. Suojattu näyttö johtavan läpinäkyvän kalvon, joka liittyy metallinauhan
Suojattu ikkuna johtavalla metalliverkko
Kuva. 5. Suojattu näyttö, jossa on hienoja metalli- lankaverkko kytketty EMI-suojaus tiiviste

Suojaus tuuletusaukot

Ilmaa paneelit ovat yleensä suojattu alumiinilla Honeycomb tuuletusaukkoja . Nämä tarjoavat erinomaisen suojauksen suorituskyky kärsi juuri lainkaan ilmavirtaa. Paras suojaus saavutetaan ns rajat solujen hunajakenno aukot. Nämä aukot koostuvat kahdesta tai useammasta kerroksesta alumiinia kennojen käännetty 90 ° (Fig. 6). Kennoja toimitetaan yleensä jäykkä alumiininen runko ja tiiviste 2-5 mm, optimaalinen kosketukseen rakentamisen.

Honeycomb aukko
Kuva. 6. Cross-solu hunajakenno aukko

kaapelisuojaus

Estämiseksi säteilyikkunan läpi virta- ja, ne on suojattu tai suodatetaan. Suojaus voidaan aikaansaada peittämällä kaapelit koteloinnin putkien tai käärimällä johtavien materiaalien ympärille. Valmiin suojattua kaapelia myös tehdä. Suojaputken muodostuu ontto punottu lanka, jonka läpi kaapelin tai nippu kaapeleita voidaan vetää, jotta suojata niitä. Wrapshield on neulottu-metallilangasta nauhan, joka kääritään kaapelin tai nippu kaapeleita. Se on helpompaa luoda sivuhaarat kanssa käärekerta kuin suojaus putket. Saat yleiskatsauksen kaikista kaapeli-suojaukset, klikkaa tästä .

Kaapelin suojavaipan on aina kytketty oikein suojauksen kotelon; muuten vaimennus on pienempi, ja mahdollisesti jopa riittämätöntä. Raskaiden ja sotilaskäyttöön, suojattu kaapeli rauhaset ja erityisesti suunnitellut kaapeliläpivienti ovat nähtävissä. Olemme kehittäneet kaksi eri läpivienti kilvet, yksi, joka koostuu kahdesta reunustama EMI-tiivisteet ylä- ja alasivujen raon ( 4910 - Kaapelin läpivienti kilpi ) ja toinen, joka koostuu kontaktilevyn on eteen asennettu raon reikiä laittaa kaapeleita ( 4930 - Tehokas kaapeliläpivienti Shield ). Hig- suorituskyky kontakti-levy merkintä suojaus voidaan tehdä kaasutiiviiksi ja vesitiiviiksi. Levy-järjestelmä on parempi suorituskyky, mutta hapsut järjestelmä on helpompi mainosten kaapeleita myöhemmin.

Huomaa, että kaapelit ilman suojausta takki on myös suojata ulkopuolella kuvaushuonetta pitää ne toimivat kuin antennit. Tällainen vuoto EMI suoja voidaan estää asentamalla tehoa tai signaali linja tavoista, jos olet tekemisissä lyhyempiä kaapelit johtaa toiseen kuvaushuonetta, käyttäen kääri kilpi tai suojaputken.

4910-kaapelisisäänvienti4930-Tehokas läpivienti
Kuva. 7. Entry koteloinnin

liitin koteloinnin

Mitä edellä on sanottu kaapeleita koskee myös liittimiä. Niiden on myös oltava suojattu tai suodatetaan ja niiden on johtavassa kosketuksessa kotelon. Liitin tiivisteet voi tarjota tällaiset yhteydet helposti. Ne koostuvat 1 mm paksu stanssataan materiaalia, joka voidaan valmistaa helposti mukaan asiakkaan, joilla on vain vähän ylimääräisiä työstökustannuksia (Fig. 8). Kokoja on saatavilla hyvin.

liitin tiivisteet
Kuva. 8. Liitin tiiviste

Säteilysuojaimia piirilevyn tasolla

Osia, jotka aiheuttavat häiriöitä voidaan pakata taitettuun suojakotelon tai vaipan (kuva 9), joka koostuu Mu-kuparia folio eristekerros sisä- tai muovilla nastojen Oikosulkujen välttämiseksi (Fig. 9). Vaihtoehto taitetun suojakotelon tai vaipan on valmis kotelon (ks 1900 sarja EMI kotelot / kotelot ).

kotelon suojaus folio1900-sarja kotelo1900-sarja EMI suojattu kotelo
Kuva. 9. Die perus- suojaus folio ja 1900-sarjan EMI kotelot

Suojaus PCB ja suojaus yksittäiset komponentit voidaan saavuttaa myös juottamalla pystysuoraan sijoitettu metallinauhojen (esim Mu-kupari tai Mu-ferro) päälle PCB luoda osastoihin. Nämä osastot on suljettu lisäämällä kannen joustava muotoleikatun suojaus folio tai painamalla pehmeää johtavaa vaahtoa arkki vasten liuskojen (kuviot. 10/11). Tämä vaihtoehto mahdollistaa suojauksen monia osastoja vain yhdellä kansi.

1600 kiinteä PCB koteloinninTapa sulkea aidat
Kuva. 10/11. EMI-suojattu aidat piirilevylle, joka voidaan sulkea kannella johtavaa vaahtoa

Jos säteilylähde tai EMI-herkkä komponentti on tunnettu, suojaavissa tiettyyn komponenttiin (t) voidaan soveltaa. Paras tapa säteilysuojaimia lähde on suojata vain häiritsevän osan tai herkkä osa PCB kanssa kehitetty 1500-sarjan PCB suojausjärjestelmä .

PCB koteloinninPCB koteloinnin
Kuva. 12. Suojaus piirilevyjen tasolla kanssa 1500-sarjan PCB suojaus tölkit - yksinkertaisesti sijoittaa meidän suojaus voi yli herkkä pelimerkkejä.

Suojaus täydellinen tila / huone

Joissakin sovelluksissa, on toivottavaa suojata koko huoneen peittämällä seinät metallikalvolla, kuten Mu-kuparifolion , esimerkiksi lääketieteellisissä ja sotilaallisissa sovelluksissa ja huoneita, jotka on tarkoitettu tekemään erittäin herkkiä mittauksia. Tekniikkaa voidaan käyttää jopa oikeuslääketieteessä, esimerkiksi jos laite on estetty kokonaan yhteydessä ulkomaailmaan, kun sitä tutkitaan.

Mu-kupari Faradayn häkki voidaan tehdä sopivaksi tahansa / muoto / koko huone
Mu-kupari Faradayn häkkien voidaan tehdä sopivaksi tahansa / muoto / koko tilaa.

IP luokitukset

Monissa sovelluksissa IP luokitus vaaditaan. Kuitenkin kysymys i: s, joka IP-luokka? Auttaa sinua löytämään johon IP-luokitus tarvitset halutun tuloksen, olemme ottaneet kaikki IP luokitukset selkeästi taulukossa. Mene IP luokitukset taulukossa .

Lisääntyvä kellotaajuudet

Sähkömagneettisia häiriöitä (EMI) on yhä useammin seurauksena suuremmat kellotaajuudet nykypäivän tietokoneet ja työasemat.
Tämä on pakottanut sääntelyvirastojen on asettaa rajat sähkömagneettista säteilyä, joka tuotetaan tietokoneet ja kaikki sähköinen väline, joka voisi käyttää kelloja ja tuottaa päästöjä.

Sähkömagneettinen häiriö analyysi

Lähes kaikki sähköiset siirtymät teräviä reunoja, kuten kellojen, tieto-, osoite- ja valvonta, tuottaa sähkömagneettista säteilyä. Kuten suorituskykyvaatimukset kasvaa, kellotaajuudet ovat myös lisääntyneet. Siirtyminen reuna, tai termejä, muutosnopeus, on tullut nopeammin ja nopeammin, koska se on tullut entistä vaikeampaa vastata perustaa ja pitoaika.

Kellot eivät enää syötetään vain yksi tai kaksi laitetta piirilevyille. Vaan ne jaetaan koko piirilevyn. Myös, lisääntynyt muistin vaatimukset, ja muun kuormituksen kellon linjat, ovat merkittävästi vaikuttaneet sähkömagneettista säteilyä.

Suojaus on yleisin käytetty menetelmä laskea EMI.

Haluaisitko...