IP-koodi

 

IP Code, kansainvälisestä suojelusta Merkintä, IEC-standardin 60529, joskus tulkita Kotelointiluokitus Merkintä, luokittelee ja hinnat aste tarjoaman suojan tunkeilijoita (ruumiinosia kuten käsien ja sormien), pöly, vahingossa kosketuksiin, ja veden mekaanisesti suolet ja koteloiden. Se on julkaissut International Electrotechnical Commission (IEC). Vastaava eurooppalainen standardi on EN 60529.

Standardin tarkoituksena on tarjota käyttäjille yksityiskohtaisempia tietoja kuin epämääräisiä markkinointi termejä kuten vedenpitävä. Numeroa (ominaisuus numerot) osoittavat edellytysten mukaisesti koottu alla oleviin taulukoihin. Joissa ei ole tietoa määrittää suojausluokka osalta yksi perusteista, numero korvataan kirjaimella X. numero 0 käytetään silloin mitään suojaa annetaan.

Ensimmäinen numero: Solid hiukkanen suojaus

Ensimmäinen numero osoittaa suojan, että kotelo tarjoaa vastaan ​​pääsyn vaarallisten osien (esim, sähköjohtimet, liikkuvat osat) ja sisäänpääsyn vieraiden esineiden.

tasolla kokoinen tehoaa Kuvaus
0 - Ei kosketussuojausta ja sisäänpääsyä esineiden
1 > 50 mm Mikä tahansa suuri pinta kehon, kuten käden selkää, mutta ei suojaa tahallista kosketuksissa kehon osaan
2 > 12,5 mm Sormia tai vastaavia esineitä
3 > 2,5 mm Työkalut, paksuisia nauhoja jne
4 > 1 mm Useimmat johdot, hoikka ruuvit, suuri muurahaisia ​​jne.
5 pölysuojattu Pölyn ei ole täysin estetty, mutta sitä ei saa päästää riittävä määrä häiritä tyydyttävän laitteiden toimintaa.
6 pölytiiviis Ei pölyn; Täydellinen suojaus (pölytiiviis). Tyhjiö on sovellettava. Testin kesto on enintään 8 tuntia, joka perustuu ilmavirran.


Toinen numero: Neste tiiveyteen

Toinen numero osoittaa suojan, että kotelo sisältää haitallisia veden tunkeutumiselta.

tasolla kokoinen suojaus tehoaa Yksityiskohdat
0 Ei mitään - -
1 tippuvaa vettä Tippuu vettä (pystysuoraan tippuvan) ei saa olla haitallista vaikutusta näytteen kun se on asennettu pystyasentoon päälle kääntöpöydälle ja pyöritetään 1 rpm.

Testin kesto: 10 minuuttia
Vesi vastaa 1 mm sademäärä minuutissa

Tippuu vettä, kun kallistettu 15 ° Vertikaalisesti tippuu vettä ei saa olla haitallista vaikutusta, kun kotelo on kallistettu kulmassa 15 ° sen normaaliin asentoon. Yhteensä neljä kantoja testataan kahden akselin. Testin kesto: 2,5 minuuttia jokaista suuntaan kallistuksen (10 minuuttia yhteensä)
Vesi vastaa 3 mm sademäärä minuutissa
3 ruiskuttamalla vettä Tippuvan veden suihkeena missä tahansa kulmassa enintään 60 ° pystysuorasta ei saa olla haitallista vaikutusta, käyttäen joko: a) värähtelevän kiinnittimiä, tai b) suutin, jossa on vastapainotrukki shield.Test a) suoritetaan 5 minuutin ajan, sitten toistettiin näytteen kallistaa 90 ° toisen 5-minuutin testijakson. Testi b) suoritetaan (kilpi paikallaan) 5 minuutin ajan vähintään.

Suihkutussuuttimelle: Kokeen kesto: 1 minuutti per neliömetri vähintään 5 minuutin ajan [2]
Vesimäärä: 10 litraa minuutissa
Paine: 50-150 kPa
Ja värähtelevän putki:
Testin kesto: 10 minuuttia
Vesi Volume: 0,07 l / min per reikä

4 Veden roiskuminen Veden roiskumista vastaan ​​kotelon mistä tahansa suunnasta ei saa olla haitallista vaikutusta, käyttäen joko: a) värähtelevän kiinnittimiä, tai b) suutin, jossa ei ole shield.Test a) suoritetaan 10 minuutin ajan. Testi b) suoritetaan (ilman suoja) 5 minuutin ajan vähintään. Oskilloiva putki: Kokeen kesto: 10 minuuttia, tai suutin (sama kuin IPX3 suutin kilven poistettu)
5 vesisuihkut Vesi työntyvä suutin (6,3 mm) vasten kotelon mistä tahansa suunnasta ei saa olla haitallisia vaikutuksia. Testin kesto: 1 minuutti per neliömetri vähintään 3 minuuttia
Vesimäärä: 12,5 litraa minuutissa
Paine: 30 kPa 3 metrin etäisyys
6 Voimakkaita vesisuihkuja Vesi ennustettiin voimakkaita suihkuja (12,5 mm suutin) vasten kotelon mistään suunnasta ei saa olla haitallisia vaikutuksia. Testin kesto: 1 minuutti per neliömetri vähintään 3 minuuttia
Vesimäärä: 100 litraa minuutissa
Paine: 100 kPa 3 metrin etäisyys
6k Voimakkaita vesisuihkuja lisääntynyt paine Vesi ennustetaan voimakkaita suihkuja (6,3 mm: n suutin) vasten kotelon mistä tahansa suunnasta, korotetussa paineessa, ei saa olla haitallisia vaikutuksia. Standardista DIN 40050, eikä standardin IEC 60529. Testin kesto: vähintään 3 minuutin ajan
Vesimäärä: 75 litraa minuutissa
Paine: 1000 kPa 3 metrin etäisyys
7 Upotus, jopa 1 metrin syvyyteen Veden pääsy haitallisia määrä ei saa olla mahdollista, kun kotelo upotetaan veteen määrätyissä olosuhteissa paineen ja ajan (enintään 1 m upottaminen). Testin kesto: 30 minuuttia - viite IEC 60529, taulukko 8.
Testattiin alimman pisteen kotelon 1000 mm pinnan alapuolelle ja veden, tai korkein kohta 150 mm pinnan alapuolelle, kumpi on syvempi.
8 Upottamalla, 1 m tai enemmän syvyyttä Laitteet on sopiva veteen upotettuna olosuhteissa, jotka on määritelty valmistajan. Kuitenkin tietyn tyyppisiä laitteita, se voi tarkoittaa, että vesi ei pääse, mutta vain siten, että se ei tuota haitallisia vaikutuksia. Testi syvyys ja / tai kesto odotetaan olevan suurempi kuin vaatimukset IPx7, ja muut ympäristövaikutukset voidaan lisätä, kuten lämpötila pyöräily ennen upotusta Testin kesto: Sopimus ManufacturerDepth määrittelemä valmistaja, yleensä jopa 3 m
9K Tehokas korkean lämpötilan vesisuihkuja

Suojattu lähietäisyydeltä korkea paine, korkea lämpötila spray downs.Smaller näytteet pyörivät hitaasti kääntöpöydällä, 4 erityisistä näkökulmista. Suuremmat näytteet asetetaan pystysuoraan, ei levysoittimen tarvita, ja testataan vapaalla vähintään 3 minuutin ajan päässä 0,15-,2 m.
On olemassa erityisiä vaatimuksia suuttimen käytetään testaukseen.
Tämä testi on tunnistettu IPx9 IEC 60529.

Testin kesto: 30 sekuntia kussakin 4 kulmat (2 minuuttia yhteensä) Veden tilavuus: 14-16 litraa minuutissa
Paine: 8-10 MPa (80-100 bar) etäisyydellä 0,10-0,15 m
Veden lämpötila: 80 ° C
(Kaikki testit kirjaimella "K" on määritelty ISO 20653 (korvaa DIN 40050-9), ja joita ei löydy IEC 60529, lukuun ottamatta IPx9, joka on sama kuin 69K vesi testi.)

lisäkirjaimet

Alla on taulukko vakiokokoja, jotka ovat lähes aina varastossa. Muita kokoja voidaan kaikki esitettävä pyynnöstä.

Kirje merkitys
F Öljynkestävä
H Korkea jännite laite
M Laite liikkuvan aikana vesi testi
S Laite seisoo paikallaan aikana vesi testi
W Sääolosuhteet
5 pölysuojattu
6 Ei pölyn; Täydellinen suojaus (pölytiiviis). Tyhjiö on sovellettava. Testin kesto on enintään 8 tuntia, joka perustuu ilmavirran.

Haluaisitko...