In-house EMC vianmääritys ja Pre-Compliance Test Lab

Kehittäminen talon EMC vianmääritys ja Pre-Compliance Test Lab

Kun investoida omaan koko kodin EMC Laboratorio voi tuntua vaikea perustella, useimmat yritykset pitäisi olla varaa toteuttaa jonkin verran valmiiksi kelpoisuustestauksessa ominaisuus. Ulkopuolinen taho testauslaboratorioissa voi maksaa yli $ 2.000 euroa päivässä. Se etu, että pystyy suorittamaan joitakin keskeisiä testien talon on, että voit nopeasti selville, onko tuote on lähellekään ohi. Tunnistaminen ”punaisia ​​lippuja” tai ongelma-alueita aikaisin mahdollistaa kustannustehokkaampaa täytäntöönpanoa korjauksia. Odottaa, kunnes loppuun tuotekehityssykliä määrittämään EMC on aina erittäin riskialtista ja yleensä kallista aikaa ja rahaa.

Konsulttina, olen usein joutunut asiakkaita, jotka ovat työskennelleet viikkoja tai kuukausia voittamaan alas säteilypäästöt ongelman toistuvasti pyöräilyä välistä tutkimuslaboratorio ja kolmansien osapuolten noudattamista testilaboratorio. Tämä on hyvin turhauttavaa sekä suunnittelijoiden ja niiden hallintaa. Suorittamalla joitakin hyvin nopeita ja yksinkertaisia ​​testejä, voit tunnistaa epäonnistumisia, kaventamaan syy, ja kokeile erilaisia ​​korjauksia hyvin ennen tuotteen täyden kelpoisuustestauksessa.


Kehittää omia EMI Test Lab

Joten, mitä mukana kehittämässä perus EMC ennalta noudattamatta testilaboratorio? Se ei ole läheskään niin kallista kuin luulisi. Esimerkiksi, on olemassa vain neljä yhteistä koe epäonnistumisia I joutunut säännöllisesti: säteilyemissio (RE) on aina numero yksi ongelma, jota seurasi säteilyteho koskemattomuus (RI), sähköstaattisen purkauksen (ESD), ja suoritettiin päästöt (CE). Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, ja olettaen, että hyvä teho linja ja I / O-portti suodatus, monet rivi- tai I / O-portti liittyvät immuniteetin testit ovat pienempi riski ja yleensä siirtää OK. Kuitenkin jotkut low-end Aasian virtalähteet eivät ole riittämätön tai olematon linja suodatus, ja niin olen lisännyt CE testi, joka on suhteellisen helppo tehdä.

Lyhyesti, säteilypäästöihin mittaa säteilyteho E-kentät ovat peräisin tuotteiden, välineiden, tai testattavan järjestelmän. On maailmanlaajuinen rajat sille, kuinka paljon nämä päästöt voivat olla, riippuen ympäristöstä laitteen I suunniteltu toimimaan.

Säteilevä immuniteetti on mitata kuinka paljon ulkoista E-kenttiä tuote tai järjestelmä voi sietää ulkoisista lähteistä kuten broadcast, matkapuhelimia tai kaksisuuntaiset radiot, jne Staattinen purkaus on testata, kuinka immuuni tuote tai järjestelmä on ulkoinen staattisen sähkön, yleensä operaattorit koskematta näppäimistöjä tai kosketusnäyttöjä.

Johtuvat päästöt on mitta laajakaistan ja kapean kaistan ääntä johtavat ulos linjan johto kytkin Hakkuriteholähteissä.


EMI vianmääritys vs. Pre-Compliance testaus

Siinä on eroa yleinen vianmääritys ja ennalta kelpoisuustestauksessa. Yleinen vianmääritys suoritetaan tavallisesti joukon koettimia ja spektrianalysaattorin. Tavoitteena on tunnistaa lähteitä harmonisen energian ja määrätä korjauksia, jotka vähentävät harmoninen amplitudit. Täällä olemme lähinnä etsimässä suhteelliset muutokset.

Pre-vaatimustenmukaisuuden testaamisesta, toisaalta, yrittää kopioida miten vaatimustenmukaisuustestien ajetaan parhaan kykynsä mahdollista ja verrata todellisia testirajat.

Tässä on luettelo perusvarustus tarvitaan neljä testiä:

  • Säteilypäästöihin - Kun oskilloskoopin on erittäin hyödyllinen määritettäessä nousuaikoja ja soi, spektrianalysaattori on todella haluttu väline useimmille EMI vianmääritys ja mittaus. Lisäksi kannattaa joukko lähes alalla koettimia, nykyinen koetin, joka on kalibroitu (tai kalibroimaton - katso huomautus 1) EMI-antenni, ja mahdollisesti 20 dB: n vahvistukseen laajakaista pre
    vahvistin lisätä signaalin koettimilla.
  • Säteilyteho Immunity - Tarvitset RF-generaattori, joka voi virittää taajuusalue ja mahdollisesti RF-vahvistimen lisätä signaalin taso.
  • Sähköstaattinen purkaus - Tarvitset ESD simulaattori.
  • Johtuvat häiriöt - johdetut päästöt testaus suoritetaan CISPR 11 tai 22 ja vaatii keinoverkosta (kuvattu edellä) lähde AC linjan (tai DC) jännitteen ja testattavan tuotteen. Spektrianalysaattori on kytketty 50 ohmin portti ja johdetaan RF-melu jännite näkyy analysaattorin. Eri mallia LISNs tehdään joko AC tai DC-syöttöjännite.

Kaikki edellä mainitut laitteet voidaan ostaa käytetyn markkinoilla. Myös uusi luokka ”edullinen” laitteet sekä laadukkaat tason laitteet, riippuen budjetista. Yleensä useimpien valmiiksi kelpoisuustestauksessa ei vaadi kovin kalliita laitteita, mutta sinun on myös tekijä joissakin hienoudet, kuten reaaliaikainen spektrianalyysi signaaleille, jotka voivat näkyä vain harvoin tai signaaleja, kuten langattoman viestinnän, jotka eivät ehkä näy selvästi halpalentoyhtiöiden pyyhkäisi analysaattorit. Lisää tästä on kuvattu 2016 Real-Time spektrianalysaattori opas (viite 1). Lisäksi voi olla tärkeitä syitä pitää kiinni kalliimpiin laboratoriolaatuisia laitteet niiden paremman suorituskyvyn.

Minä kuvaamaan erilaisia ​​päätöksiä ja kompromisseja tarkemmin artikkelissa, EMI vianmääritys - Step-by-Step. Minulla on myös ehdotettu luettelo perus testauslaitteita minun verkkosivuilla (viite 2).

Säteilypäästöihin Koska säteilypäästöt on yleensä yleisin testihäiriö, irti investoinnin pitäisi keskittyä tämän testin. Silti on monenlaisia ​​testin investointeja valintoja. Esimerkiksi perusvianetsinnässä Testausjärjestely käytän usein, on vain kalibroimattomasta vastaanottoantenni on sijoitettu toiseen päähän työpöytään, joka on liitetty pieni Työtason spektrianalysaattori. Testattavan tuotteen on sijoitettu toiseen päähän työstöpenkin (kuvio 1). Kaapeli liitetään TL ja erilaiset vianmääritys tekniikoita käytetään auttamaan pinpoint tuotesuunnitteluun kysymyksiä (ks EMI vianmääritys Step-by-Step suositellut menettelyt).

Pre-vaatimuksenmukaisuustestausta vaatii kalibroitu EMI-antenni on sijoitettu joko 1m tai (parempi) 3m päässä testattavan tuotteen. Näin voit verrata päästöjä todellinen testi rajoja. Testi voidaan perustaa mihin tahansa riittävän suuri ja kaukana muita laitteita, jotka voivat häiritä testaukseen. Joskus parkkipaikalla käytetään. Olen useammin käytetty suuri kokoushuone (kuva 2). Yksi iso kysymys testauksen ulkopuolella suojattu puolikaiuttomassa huoneessa on sinun täytyy käsitellä ympäristön signaaleja - eli lähetykset lähetetään radio- / TV, solulähetykset ja kaksisuuntaisen radion. Tekniikoita käsitellä näitä selostetaan seuraavassa artikkelissa.


Säteilevä immuniteetti

Säteilyteho immuniteetti voidaan myös suorittaa käyttäen yksinkertaisia ​​vianhakutekniikoista tai suojattu osittain kaiuttomassa kammiossa. Useimmat mitä kutsun ”pre noudateta” testaus on oikeastaan ​​vain käyttää RF-generaattori ja Near Field antureista, tai pieni Family Radio Service (FRS) lisenssitön radiopuhelinta. Jos testattavan tuotteen voi kulkea näitä yksinkertaisia ​​testejä, niin se on myös todennäköisesti se kulkee muodollisen testit testi tasoilla 3V / m tai 10 V / m (kaupallisten / teollisuustuotteiden). Sotilaallinen RI testaus todennäköisesti edellyttää paljon korkeampi testi tasoa, jotka eivät kuulu näitä yksinkertaisia ​​penkki huipputason testejä.


Kuva 1. Tyypillinen vianetsintä testisarja säteilypäästöihin.
Kuva 2. Esimerkki 3m ennalta vaatimustenmukaisuustestin perustettu suuri kokoushuone. Huomaa DIY levysoitin auttanut maksimoimaan päästöjä.
kuvateksti

Haluaisitko...