kännykkä

Voiko kännykkäsi aiheuttaa syöpää?

Tutkijat löytävät lopullisen yhteyden rottien tutkimuksessa.
John Murawski / [email protected] 28. maaliskuuta 2018 05.10

Tutkimus Triangle Park

Matkapuhelimen radiotaajuus aallot voivat olla ratkaisevasti sidoksissa syöpään rotilla, tieteellisen paneelin kokouksen mukaan Research Triangle Parkissa keskiviikkona. Tutkijoiden havainto muodostaa selvimmän matkapuhelinriskien yhteyden ihmisiin suuressa tutkimuksessa tähän mennessä.

Tutkijat antoivat ilmoituksensa kolmen päivän kokouksen päätteeksi tarkistamaan 25 miljoonan dollarin jyrsijöitykokemuksen, joka tehtiin National Triathology Parkin Pohjois-Carolinassa. USA: n elintarvike- ja lääkevirastoon. Helmikuun alussa julkaistu tutkimusluonnos oli joissakin tapauksissa heikko yhteys, mutta keskiviikon tieteellinen neuvoa-antava paneeli sanoi, että tiedot ovat houkuttelevampia ja osoittavat suurempaa riskiä kuin alun perin tunnustettiin. Keskiviikon päätös muuttaa keskustelua matkapuhelinten turvallisuudesta, ja kansanterveysaktivistit ennustavat, että tulokset lisäävät liittovaltion virastojen painostusta turvallisuusvaroitusten antamiseen ja tiukentamaan kaikkien läsnäolevien elektronisten laitteiden turvallisuusstandardeja.

" Sen pitäisi todennäköisesti johtaa altistumisen raja-arvon pienentämiseen ", sanoo Ronald Melnick, National Toxicology Program tutkija, joka suunnitteli tutkimuksen ennen kuin hän siirtyi eläkkeelle yhdeksän vuotta sitten. "Tämä merkitsee paljon, koska virastot, jotka saavat nämä tiedot, tekevät kansanterveyspäätöksiä näiden tietojen perusteella", hän sanoi. Melnick sanoi, että terveysriskit, jotka tunnustetaan keskiviikkona, pakottavat myös julkishallinnon virkamiehiä ja televiestintäjohtajia "olemaan edistämässä joidenkin näiden radiotaajuuslähettimien käyttöä lapsille."

FDA ja Yhdysvaltain syöpäyhdistys olivat viime kuukausina pitäneet mietintöluonnoksen epäselvyyttä, ja aktivistit odottivat tieteellisen paneelin kumoamaan nämä päätelmät keskiviikon kokouksessa. Efore tiedemiehet äänestivät, Kevin Mottus, Kalifornian aivokasvaaliyhdistys vaati lattiasta, että koko paneeli irtautuu siitä, että tutkinnoista puuttuu radiotaajuustietojen arviointi. Mottus sanoi myöhemmin, että matkapuhelimet ovat verrattavissa asbestille ja tupakalle ja niiden on oltava terveydellisiä varoitusmerkkejä.

Mutta kun äänestyskeskustelu käynnistyi, tiedemiehet alkoivat ehdottaa lippuja päivittää havaintoja sanoakseen, että pitkittynyt radiotaajuusaltistuminen voi olla selvästi sidoksissa sydänkudoksen syöpään urosrotissa. Tutkimusluonnoksessa oli aiemmin sanottu, että oli joitain linkkejä, mutta ei selviä todisteita. Sydänkudoksen syöpät olivat erityisen merkittäviä, koska ne ovat harvinainen syöpä, jota esiintyy harvoin rotissa eikä niitä voida selittää satunnaisiksi sairauksiksi. Panelistit myös äänestivät, että tutkimus osoittaa jonkin verran linkkiä kännyköiden säteilyn ja aivosyövän välillä rotilla. Luonnos oli sanonut, että yhteys oli epäselvä, tieteellinen nimitys, joka osoittaa, että se oli epävarma ja epäilemättä epäedullinen. Sen lisäksi, että rotilla todettiin lisääntynyt syöpä, tutkimus osoitti myös, että vastasyntyneet rotat punnittiin vähemmän ja kärsivät kuolleista suuremmiksi, kun he elävät radiotaajuisessa säteilykammiossa.


Mitä seuraavaksi?

FDA: n tiede- ja tekniikkatoimiston johtaja Edward Margerrison osallistui kokoukseen ja varoitti sen jälkeen siitä, että he eivät päätyneet äkillisiin johtopäätöksiin, jotka perustuivat keskiviikon äänestyksiin. "Teemme vastuullista lähestymistapaa", hän sanoi. "Emme aio polvistua mihinkään." FDA kääntää jyrsijän havainnot ihmisten terveydelle ja liittovaltion viestintäkomissio päättää, ovatko FDA: n johtopäätökset riittävän vakavia, jotta Yhdysvaltojen matkapuhelinten päästötaso olisi alhaisempi tai muita varotoimia.

Tutkijat ja tutkijat etsivät edelleen yhteyden matkapuhelinten ja syöpään. NY Times

Margerrison totesi, että rottakokeessa eläimet olivat altistuneet paljon suuremmille radiofrekvenssi-aaltojen tasoille kuin tyypilliset matkapuhelimen käyttäjäkokemukset. Mutta kokouksen aktivistit totesivat, että kaksi vuotta kestänyt altistuminen - tasot, joita rotat kokivat - oli verrattavissa ihmisen elinikäiseen altistumiseen.

Tiedeleuvoston päätös on vain neuvoa-antava, ja viraston olisi hyväksyttävä se lopulliseksi, mutta pääasiantuntija John Bucher sanoi, että on epätavallista, että neuvoa-antavan paneelin suositukset hylätään. Kansallinen toksikologia -ohjelmaan kuuluva vanhempi tutkija Bucher oli FDA: n vuonna 1999 tekemä tutkimus, joka tehtiin maanalaisissa kammioissa, joissa radioaktiivista säteilyä pommitettiin 3 000 jyrsijää yhdeksän tuntia päivässä. kaksi vuotta.

Televiestintäala on jo pitkään vaatinut, että sen tuotteet ovat turvallisia päivittäiseen käyttöön. Teliaika-alan kaupparyhmän CTIA: n tiedottaja Jason Johnson sanoi, että keskiviikkona tehty päätös on arvioitava, ja panee merkille, että paneeli ei ole viimeinen sana riita-asiassa. "Tieteellinen yhteisö käsittelee NTP: n raporttiluonnokset monien muiden vuosikymmenien aikana tehtyjen tieteellisten tutkimusten yhteydessä", hän sanoi sähköpostitse.

"Federal Communications Commission, Food and Drug Administration, Maailman terveysjärjestö, American Cancer Society ja lukuisat muut kansainväliset ja yhdysvaltalaiset organisaatiot ja terveysalan asiantuntijat ovat säilyttäneet pitkäaikaisen päätelmänsä siitä, että tieteellinen näyttö ei osoita tunnettua terveysriskiä, 15-jäseninen tiedepaneeli sisälsi patologit ja muut alan ammattilaiset Merckista, Pfizeristä, Procter & Gamblestä ja GlaxoSmithKline-konsernista sekä akateemisista sähkötekniikan, patologian ja muiden tieteenalojen asiantuntijoista.


Miten suojata itseäsi

Kansanterveysaktivistit totesivat, että ristiriitaisten opintojen ja asiantuntijalausuntojen sodan myötä yleisö voi ryhtyä konkreettisiin toimiin suojellakseen itseään matkapuhelinten säteilyaltistuksesta. He suosittelevat langattomien (ei langattomien) kuulokkeiden tai kuulokkeiden käyttöä. Ne myös suosittelevat pitämään puhelimen irti kehosta, kuljettamaan sitä reppuun tai kukkarossa, asettamaan sen "lentokonetilalla", kun sitä ei käytetä, ja käyttämään kaiutinpuhelinta keskustellessaan. Ja he sanoivat, että miehet eivät saa kuljettaa matkapuhelimia taskussaan, koska miespuoliset lisääntymiselimet ovat erityisen herkkiä radiotaajuus aaltoja.

Tiedeleuvoston päätelmissä vahvistettiin epidemiologin ja kirjoittajan Devra Davis, ympäristövahvuuden presidentin ja Israelin heprealaisen yliopiston vierailevien professorien pitkäaikainen huolenaihe. Hän sanoi, että vaikka tutkimustulokset ovat epätietoisia tiedemiehelle, todisteet ovat silti riittäviä osoittamaan, että ihmiset ovat tietämättään vaarassa omasta keksinnöstään.

"Olemme keskellä suurta altistumiskokeilua itsestämme", hän sanoi.

Haluaisitko...