Selektiivinen metallointi

Kun vain tietyt osat on varustettava johtavalla kerroksella eikä koko elektroniikkakotelolla

Vuodesta 1922 sana metallointi on ollut synonyymi pintamaaleille. Tämän tekniikan keksimisen jälkeen teräsrakenteissa esiintyvien korroosiongelmien vuoksi hyvin arvostettujen periaatteiden onnistuneet sukupolvet ovat johtaneet nykypäivän pintakäsittelytekniikan osaamiseen. Nämä kehityssuuntaukset johtuvat metallointia koskevien tietojen levittämisestä ja nopeista vastauksista alan tarpeisiin.

Yhteisen korkean tyhjiön pinnoitusprosessin aikana haihduttamalla metalli sulaa ensin ja muodostaa sitten "pilven" alumiinihöyrystä, joka kerrostuu polymeeripinnalle, jolloin saadaan ohut metallikalvo.

Täydellisessä alipaineessa ( 10-4 Torr) metallimolekyylit painuvat polymeeripintoihin ilman, että ne joutuvat vastustamaan ilma- tai kaasupartikkeleita, niin että polymeeri peitetään tasaisella metallikerroksella. Ennen korkean tyhjiön päällystysprosessin aloittamista polymeeripinnat on tasoitettava ja eristettävä käynnistyskerroksella (lakalla), jotta metallikerros voidaan kerrostua kunnolla ja parantaa seuraavan läpinäkyvän suojakerroksen (lakan) tarttumista. ).

Käynnistyskerroksen käsittelyllä on kolme perusominaisuutta, jotka mahdollistavat laadukkaammat tulokset:

  • Esteettinen ominaisuus
  • Eristystoiminto
  • Funktionaalinen rajapinta kerroksen tarttumispisteissä

Alumiinilla ja metallikerroksilla on sekä esteettisiä että toiminnallisia ominaisuuksia. 80% korkean tyhjiön prosesseista käytetään esteettisiin tarkoituksiin. Toiminnallista tarkoitusta on myös käytetty paljon laajemmin galvaanisten prosessien muutoksen vuoksi, jotka ovat tällä hetkellä erittäin kalliita ja erityisen vaarallisia ympäristölle. Viime vuosina on kehitetty useita kerroksia (korkean tyhjiömetalointia ja useiden metallikerrosten jatkokehitystä) eri aloilla, kuten elektroniikassa, sähkömagneettisessa heijastuksessa ja eristyksessä.
Esteettisiin tarkoituksiin läpinäkyvä tarkoitus hoidetaan tänään UV-tuotteiden avulla niiden loistavien ja lasin ominaisuuksien vuoksi, jotka heijastuvat metallista tai alumiinikerroksesta.

Käsittely lakkakerroksella suojaa alumiinia ja metallia hapettumiselta ja edustaa lopullista kerrosta. Kaiken kaikkiaan päällyste on erittäin yhtenäinen monikerrospaketti.


Haluaisitko...